Hi, I am Cristina, a journalist passioned about interior design and the world of colours.

Saturday 10 November 2012

Cel mai iubit stil de amenajare a casei: Shabby Chic



Shabby-chic este unul din stilurile cele mai iubite de amenajare interioară, mai ales de către femei, fiind unul extrem de confortabil şi de relaxat.

Stilul shabby-chic se bazează pe mobilă comfortabilă, cu aspect antic, dar extrem de cochetă, accesorii vintage şi culori pastelate. Stilul a fost identificat de designerul Rachel Ashwell în 1989: se folosesc modele înflorate, culori pastelate, mobilă pictată în culori deschise, feţe de masă din dantelă, accesorii din fier forjat şi multe flori.

Shabby Chic reuşeşte să îmbine cu eleganţă lucrurile vechi cu cele noi, accesoriile strălucitoare cu cele din lemn, covoarele pufoase şi elementele din dantelă.

Cum puteţi obţine stilul Shabby Chic în casa voastră:

Culori delicate, pastelate

Dacă vă plac culorile primare îndrăzneţe, atunci Shabby Chic nu este pentru voi. Acest stil foloseşte culori pastelate şi delicate, iar schema de culori favorită este bazată pe alb, roz şi verde.

Combinaţi modele şi culori

Combinaţi dungi cu pătrate şi cu flori pentru a obţine un aspect cald şi prietenos. Important este să alegeţi o culoare care să se repete în fiecare model, precum roz sau verde pastel.

Mobilă pictată în alb

Aproape orice piesă de mobilier se potriveşte cu stilul Shabby Chic dacă este pictată în alb. Puteţi să folosiţi mobilă veche pe care să o vopsiţi în alb, transformând-o complet.

Read more: http://www.rtv.net/cel-mai-iubit-si-mai-confortabil-stil-de-amenajare-a-casei-shabby-chic-foto_52479.html#ixzz2BoQQ9WHn



















No comments:

Post a Comment

Social

Find us on Facebook and Pinterest

Total Pageviews

Translate

Contact us

Name

Email *

Message *